• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Delegaţia AMR, la Yeongdeungpo Advanced Water Purification Center, din Coreea

coreea14
 

Delegaţia Asociaţiei Municipiilor din România şi-a continuat misiunea de lucru în Republica Coreea, cu vizita de documentare la Yeongdeungpo Advanced Water Purification Center. Primarii de municipii, membre ale AMR, au fost întâmpinaţi de către directorul instituţiei, care a făcut o prezentare a modului de operare al centrului, dar şi al celorlalte 5 centrale similare care funcţionează în Republica Coreea.

Staţia Yeongdeungpo de purificare a apei prelucrează zilnic 600.000 tone de apă, livrând populaţiei din capitală 450.000 tone de apă potabilă, printr-un sistem de distributie ce însumează o reţea de 13.697 kilometri. Staţia asigură, totodată, îmbutelierea a 21 de milioane de sticle de apă pe an, în afara stocului strategic care este destinat situaţiilor excepţionale. Evenimentele sportive şi culturale primesc, cu titlu de sponsorizare, apa potabilă necesară bunei desfăşurări.

Prezentarea a fost urmată de vizionarea modulelor operative care compun complexul de purificare a apei.

Ulterior, delegaţia s-a deplasat în Provinica Gyeonggi-do, situată la o distanţă de 80 de kilometri de capitală, pentru a se întâlni şi discuta cu lideri ai Pan-Gyo Techno Valley. Directorul General al Diviziei de cooperare internaţională, domna Cho Jung Ah, a punctat, în cuvântul de salut, faptul că, în acest an, se împlinesc 27 de ani de colaborare cu România, în contextul unui program extins care vizează 25 de ţări. La rândul său, Directorul diviziei de planificare, domnul Huv Seun – Bum, a vorbit pe larg despre programele şi proiectele clusterului global de inovaţii, iar domnul Donald Valinnt a prezentat politicile de dezvoltare ale instituţiei. Seminarul a fost urmat de o vizită la Startup Campus şi la Innovative Product Center.