• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Întâlnire cu Vice-guvernatorul Metropolei Seul

 

Ultima și cea mai importantă întâlnire a delegației Asociației Municipiilor în România cu oficiali din Republica Coreea  a fost întrevederea cu Vice-guvernatorul Metropolei Seul, Domnul Ryu Kyeong-gi, asistat de Directorul general al relațiilor de cooperare internațională, Domnul Le Hoiseung.

Vice- guvernatorul a mulțumit delegaței AMR pentru interesul manifestat față de politicile de dezvoltare ale Coreei de Sud și a accentuat faptul că asociația similară a municipiilor din Coreea, al cărui președinte este guvernatorul Provinciei Gangwon-do, vizitată de membrii delegației AMR, este deschisă unei colaborări cu omologii din România, pentru identificarea și elaborarea unor proiecte comune de succes.

În cadrul discuțiilor, delegația AMR și-a prezentat obiectivele, menționând  elementele comune din administrațiile locale ale celor două țări, dar puctând și asupra modalitățile prin care Coreea și România pot lansa proiecte comune. La rândul său, domnul Ryu Kyeong – gi a prezentat o scurtă istorie a orașului Seul : fondat în urmă cu 600 de ani, Seul a început să se dezvolte plenar acum 50 de ani, cunoscând o ascensiune fulminantă pe scena economică mondială la finele anilor ‘90. De asemenea, domnia sa a subliniat faptul că Seulul, cu o populație de 25 milioane locuitori, deține o rețea de peste 100 de artere și bulevarde important. Astfel, cea mai mare provocare cu care se confruntă metropola este protejarea și conservarea mediului înconjurător, prin politicile de dezvoltare sustenabilă și atingerea compatibilității dintre progresul economic și echilibrul natural. În egală măsură, în discursul său, Vice-guvernatorul Seulului a subliniat faptul că are încredere în High-tech-ul românesc și și-a exprimat speranța că părțile vor identifica proiecte de viitor pe acest segment  de dezvoltare, extrem de important la nivel mondial. 

Au urmat apoi prezentări ale obiectivelor vizitate de membrii delegației AMR : Centrul de tratare și purificare a apei (ARISU), Centrul de Transport și Informare din Seul (TOPIS), Provinciile Gangwon-do și Gyeonggi-do, Startup Campus.