• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Delegaţia AMR, în Republica Populară Chineză

 

În prima zi a vizitei oficiale, reprezentanții municipiilor din România s-au întâlnit cu oficiali din Asociația de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea (APPCS), organism guvernamental care a lansat invitația părţii române și a susținut întocmirea agendei oficiale. Delegația Asociaţiei Municipiilor din România a fost primită de domnul Xie Yuan, vicepreședinte APPCS, împreună cu domnul Qing Boming, director APPCS şi doamnele Wang Bo și Wang Qi, reprezentante ale Departamentului Europa din cadrul aceleaşi Asociaţii. Din partea Ambasadei României la Beijing au participat domnul Andrei Donciu, însărcinat cu afaceri și domnul Adrian Lupeanu, consilier diplomatic. În cadrul discuțiilor, a fost evaluat nivelul relațiilor bilaterale China - România, cu accent, însă, pe relațiile de cooperare la nivel de administrație locală.

Vice-președintele APPCS, domnul Xie Yuan, a precizat că a vizitat România de trei ori, ultima dată fiind invitat de AcoR. Domnia sa a făcut o scurtă prezentare a activității Asociaţiei pe care o conduce şi în cadrul căreia activează 300 de angajați. Câţiva dintre ei, încadraţi în Departamentul Europa, gestionează relaţia cu ţara noastră. APPCS coordonează 20.000 de înfrățiri, cu localități de pe întreg mapamondul, România fiind prezentă cu 33 de înfrățiri cu orașe sau localități din Republica Populară Chineză.

Unul din scopurile principale ale Asociației este lărgirea și diversificarea relațiilor cu autoritățile locale din Europa și, în special, cu cele din România. Ulterior discuţiilor cu membrii APPCS, delegația AMR s-a deplasat într-o vizită de documentare în Districtul Tong Zhon, pentru ca mai apoi, să poarte discuţii cu reprezentanții Shandong Water Conservancy Construction Group (SWCCG), care au venit special din Provincia Shandong, pentru a se întâlni cu delegația edililor de municipii din România. Compania SWCCG, jucător internațional pe piața de profil, a fost reprezentată de domnul Jia Baoli, președinte - manager general, domnul Xue Dong, adjunctul acestuia, și managerii generali, domnul Yang Qingyn, respectiv domnul Guangliang Jia. SWCCG este o companie de stat fondată de Guvernul Provinical Shandong, cu un capital de 300 milioane de yuani și este orientată spre execuţia de construcții hidroenergetice, spre construcția de locuințe, de structuri metalice, dar şi spre efectuarea de lucrări publice, inclusiv poduri şi alte asemenea. Este considerată vârful de lance al Ministerului pentru Standardizarea Siguranței Resurselor de Apă din R.P.Chineză, iar din 1957, când a fost înfiinţată, a executat sute de proiecte naționale și internaționale, pe domeniile de activitate specifice, şi a implementat sute de proiecte bazate pe tehnologii inovative.Reprezentanţii SWCCG şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unei relații consolidate cu România pe domeniile în care excelează, inclusiv în ceea ce privește exportul de tehnolgii inovative în domeniul hidroenergetic, al construcțiilor de locuințe și al construcțiilor industriale.