• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Delegaţia AMR, în districtul Mi Yun

China 12 1
 

Delegaţia Asociaţiei Municipiilor din România s-a deplasat în Districtul Mi Yun, situat în zona de Nord a Beijingului, pentru întâlnirea cu Vice-primarul executiv, domnul Yang Shan. Ridicat la rangul de district şi, mai recent, cu statut de zonă de conservare economică, Mi Yun are o populatie de 483.000 locuitori şi a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani, mai ales în domeniul industriilor ecologice, dat fiind că 50% din apa potabilă a Metropolei Beijing provine din lacurile de acumulare de pe teritoriul acestuia. Industriile ecologice produc 44% din PIB-ul districtului, iar agroturismul înglobează 7.000 pensiuni, cu un aflux anual de peste 10 milioane turişti. Venitul pe cap de locuitor este de 36.000 de Yuani, populaţia activând în industria construcţiilor auto, în cea farmaceutică şi industria de produse alimentare.

Mi Yun gestionează un buget anual de 2 miliarde dolari şi se mândreşte cu 234 de brevete de invenţie şi 2.300 de brevete noi. Districtul beneficiază de heliport pentru asistenţă medicală şi oferă asistenţă socială în cuantum de 2 mialiarde yuani pentru peste 300 de sate.

În cadrul întâlnirilor oficiale, s-a stabilit ca reprezentanţii districtului să efectueze o vizită oficială, la Bucureşti, la invitaţia Preşedintelui AMR, primarul Sectorului 3, domnul Robert Negoiţă, pentru a demara procedurile de înfrăţire cu sectorul administrat de edil.

Delegaţia AMR s-a deplasat, ulterior, la o şcoală gimnazială, la o staţie experimentală de agricultură ecologică şi la Castelul Changyu - AFIP. Castelul este situat în Yantai, Provincia Shadong, cea mai veche zonă viticolă din China. Podgoria castelului a fost înfiinţată în 1892 de către Zhang Bishi, iar în 2002, compania a încheiat un parteneriat cu Castel Group din Franţa, devenind astfel primul “Chateau” profesionist din China. În 2006, în urma colaborării cu o companie canadiană, a fost construit cel mai mare “Ice wine Chateau” din lume, lângă lacul Huanlog, din Provincia Liaoning. De asemenea, proprietarii castelului deţin şi Castelului Changyu Kely din Noua Zeelandă. Changyu Pioneer Wine Company face parte grupul celor mai mari afaceri de acest gen din lume, cu o producţie anuală de peste 90.000 tone de vin.

În încheierea vizitei de lucru în R.P.Chineză, delegaţia AMR s-a întâlnit cu reprezentanţii New Open (China) Enterprise Group (NOCEG), din Chonqing şi cu reprezentanții Huawei Technologies din Beijing.

Reprezentanţii NOCEG, în frunte cu domnul Xueqiao Zhang, CEO-ul companiei, au făcut o prezentare a profilului şi a activităţilor firmei axate pe  construcţii civile şi industriale şi pe fonduri imobiliare. Domnia sa şi-a exprimat dorinţa de a lărgi cooperarea cu firme şi administraţii locale municipale din România, pe baza bunei experienţe acumulate în derularea celor 3 proiecte implementate, deja, în ţara noastră.

La Huawei Executive Briefing Center, primarii de municipii, membre ale AMR, au discutat cu domnul George Zang, Vice-preşedinte pentru afaceri publice şi comunicare, cu domnul Andy Hu, Director pentru afaceri guvernamentale şi publice şi cu domnul Adrian Ungureanu, Directorul Huawei Bucureşti.

Huawei este o companie globală, cu peste 10.000 de angajaţi care lucrează în cercetare şi dezvoltare, concentraţi pe inovare şi pe tehnologiile noi. Compania deţine 16 centre, în peste 170 de ţări. Reprezentanţii Huawei şi-au exprimat convingerea că în viitorul apropiat vor deveni un exemplu în inovaţie : de exemplu,  Huawei îşi dezvoltă, deja, propriul procesor pentru telefoane şi pe piaţa dispozitivelor mobile este unul dintre producătorii care adoptă rapid tehnologii noi, cum ar fi implementarea cititorului de amprente sau portul USB-C. Compania a crescut mult ca popularitate şi în ţara noastră : anul trecut, Huawei deţinea aproximativ 3% din segmentul high-end în România, iar anul acesta estimează o creştere de aproximativ 15%.
Delegaţia AMR a evaluat, împreună cu reprezentanţii Huawei, oportunităţile de colaborare cu municipalităţile din ţara noastră, pentru consolidarea şi extinderea contractelor, dar şi a investiţiilor existente.