• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


AMR transmite puncte de vedere la noua lege privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

amrfoto4 width=
 

Asociaţia Municipiilor din România organizează, în perioada 26-27 aprilie 2017, la Braşov, o întâlnire de lucru cu tema „Proiectul de lege pentru modificarea Legii 50/1991” (privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii), la care participă 20 de arhitecţi şefi de municipii şi secretari de municipii.

Evenimentul are loc în contextul în care, la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, este constituit un grup de lucru pentru elaborarea unei noi legi privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. AMR doreşte elaborarea şi transmiterea unor puncte de vedere referitoare la proiectul de lege, astfel încât în noua legislaţie să nu mai existe prevederi care să îngreuneze activitatea municipiilor, în acest domeniu. Odată cu întâlnirea de la Braşov va avea loc si desemnarea echipei care va conduce  Corpului profesional al Arhitecţilor din AMR.

Discuţiile sunt moderate de specialiştii AMR, coordonaţi de Directorul General , domnul Constantin Mitache. La întâlnire participă ca invitat domnul Prof. Univ. Arh. Nicolae Grama, vicepreşedinte al Senatului la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.