• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Primarul Mihai Chirica efectuează o vizită de lucru în SUA

În perioada 13- 17 martie, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, împreună cu o delegație de oameni de afaceri și reprezentanți ai mediului academic din Iași va avea o serie de întrevederi importante cu reprezentanți ai instituțiilor și companiilor din statul american Texas. Întreaga suită de evenimente și întâlniri este inclusă în cadrul Misiunii Economice Afaceri.ro Texas 2018.

Cel mai important moment va fi acela în care, miercuri, împreună cu omologul sau din Houston, Sylvester Turner, Mihai Chirica va semna acordul bilateral de începere a procesului de înfrățire a Municipiului Iași cu City of Houston, Texas, eveniment care va avea loc la Primăria din Houston. Ulterior, primarul Iașului va avea o vizită la compania de transport public Metro și la Anderson Hospital.

De asemenea, împreună cu Marius Alexa, CEO Arhipelago, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, reprezentanți ai Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, precum și conducerile companiilor GP Medianet, Majutex, Thinslices, Energo, Ara, Medymentenance, Devo Development Solutions, Silicon Service și Work Consulting Solutions, Mihai Chirica va vizita alte două orașe importante: Austin și Dallas, incluse pe lista Misiunii. Aici va avea o întâlnire cu șefii Camerei de Comerț din Austin și va participa la un important festival de muzică și arte, South by Southwest Festival, iar seara se va întâlni cu membrii comunității românești.

Vineri, va avea o întrevedere cu guvernatorul statului Texas, Gregory Wayne Abbott, urmând ca ziua să se finalizeze cu o serie de întâlniri de afaceri și profesionale.