• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Evenimente


"Orasul durabil" - Concurs

AMR Oras Durabil 8
 

Asociatia Municipiilor din Romania a fost prezenta la Ceremonia de decernare a premiilor in cadrul concursului "Orasul durabil" dedicat initiativelor inovatoare din domeniul dezvoltarii durabile, organizat pe patru categorii:

 1. Apa, canalizare si gestionarea deseurilor
 2. Mobilitate urbana
 3. Eficienta energetica
 4. Valorificarea constructiilor, reabilitatea patrimoniului, regenerare urbana".

Concursul a fost organizat de Ambasada Frantei in Romania, in parteneriat cu Business France si Camera franceza de Comert si Industrie din Romania, expertii AMR fiind parte din comisia de evaluare a proiectelor.

Municipiile membre AMR au fost declarate castigatoare la 2 din cele 4 categorii:

 • Municipiul Piatra Neamt a fost castigatorul categoriei "Mobilitate urbana" cu proiectul "Combinarea de solutii pentru a creste mobilitatea urbana, pentru a reduce amprenta de carbon pentru a spori siguranta deplasariloe si pentru a promova un stil de viata sanatos si activ".
 • Municipiul Alba Iulia a fost declarat castigator la categoria " Valorificarea constructiilor, reabilitarea patrimoniului, regenerare urbana" pentru proiectul "Reabilitarea centrului istoric al orasului Alba Iulia, fortificatie de tip Vauban, drumuri de acces, iluminat exterior si mobilier stradal, spatiu interior".

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc in prezenta doamnei Ambasador Michele Ramis, la Resedinta Frantei.