• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Evenimente


GALA AMR – EXCELENȚĂ ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ

Gala AMR 2018 1
 

Luni, 12 noiembrie 2018, la Ateneul Român a avut loc cea de a doua ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România, eveniment defășurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și organizat cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti .

Mesajul Presedintelui Romaniei ,adresat primarilor de municipii ,a fost transmis de catre dl Andrei Muraru , Consilier Prezidential.

În cadrul Galei AMR a fost premiată performanţa în 10 domenii de interes pentru administraţia locală, căştigătorii acestei ediţii a Galei AMR fiind:

1. Excelență în Educație - Sectorul 1 București

2. Excelență în Sănătate și Asistență socială - Municipiul Galați

3. Excelență în Transport public și Mobilitate - Municipiul Cluj-Napoca

4. Excelență în Gestionarea eficientă a deșeurilor - Municipiul Sfântu Gheorghe

5. Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice - Municipiile Arad, Craiova și Sibiu

6. Excelență în Promovarea culturală, turistică și sportivă - Municipiul Constanța

7. Excelență în Iluminat public și Eficiență energetică - Municipul Suceava

8. Excelență în Digitalizare / Smart City - Municipiul Alba Iulia

9. Excelență în Guvernarea locală participativă - Municipiul Timișoara

10. Excelență în Promovarea și susținerea antreprenoriatului - Municipiul Brăila.

”GALA AMR 2018” a avut ca temă CENTENARUL MARII UNIRI.

Cu această ocazie au fost acordate cinci Trofee de Excelență pentru activitatea municipiilor dedicată împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea României Mari.

Municipiile Buzău, Focșani, Hunedoara, Ploiești și Roman au primit premiul "CENTENAR MUNICIPIUM”.

Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, dl Mircia Gutău a primit din partea Președintelui Asociației Municipiilor din România, dl Robert Sorin Negoiță, PREMIUL SPECIAL AL AMR.

”Gala AMR” - Ediția a doua a oferit celor prezenți la Ateneul Român un spectacol artistic de înaltă ținută a cărui gazdă a fost Aurelian Temișan, susținut de Orchestra Metropolitană București sub conducerea dirijorului Daniel Jinga și de artiștii Anca Țurcașiu, Ana Cebotari, Mircea Baniciu și Vlad Miriță.