Finanțare de 41.750.792, 34 lei semnată de Primăria Municipiului Câmpia Turzii în ultima zi din 2018

Modernizările de străzi și trotuare precum și amenajarea pistelor de biciclete, finanțate prin acest proiect, vor demara după finalizarea lucrărilor cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020”, dezvoltat și implementat în colaborare cu Compania de Apă Arieș.

Practic, pe străzile municipiului va fi un șantier permanent, pornind de la infrastructura subterană de apă și canalizare și continuând cu cea supraterană.

Lucrările de reabilitare a carosabilului din oraș vor cuprinde străzile: Iancu Jianu, Gării, Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Republicii și Tudor Vladimirescu, în timp ce străzile: Iancu Jianu, Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Retezatului, Aviatorilor, Republicii, Axente Sever, Școlii și Tudor Vladimirescu vor beneficia de lucrări de modernizare a trotuarelor.

Cât privește pistele de bicicliști, acestea vor fi amenajate pe străzile: Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Republicii, Axente Sever și Tudor Vladimirescu.

„Retorica marilor politicieni contemporani se dezvoltă în jurul și prin prisma finanțărilor europene – o pârghie economică utilă și la îndemâna oricărui manager. Din aceste considerente, am luat decizia ca, pe durata mandatului meu, să creem și să implementăm cât mai multe proiecte cu finanțare europeană.Proiectul semnat în 31 decembrie 2018 are cea mai mare valoare economică, dintre toate solicitările de finanțare guvernamentale și neguvernamentale depuse vreodată de orașul nostru, iar lucrările și achizițiile cuprinse în proiect au rolul de a spori bunăstarea cetățenilor noștri, prin crearea de noi rute de deplasare, prin scăderea consumului de carburanți și prin contribuții la sănătatea proprie – datorită sistemului de bike-sharing.Ne-am obișnuit să ne deplasăm cu autoturismele, fie și pe distanțe scurte, în timp ce locuitorii unor orașe precum Stockholm, Bruxelles sau Haga folosesc bicicletele pentru deplasarea prin oraș. Aceste deziderate vor deveni realitate, odată cu finalizarea proiectului nostru de mobilitate urbană.”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.