Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Capitala înregistreaza cele mai slabe procentaje în mai multe din categoriile barometrului privind calitatea vieții din orașele din România. La categoria transportului urban, locuitorii Bucureștiului sunt cei mai nemulțumiți. În acest sens, valoarea de satisfacție este de doar 14%.

În regiunea București-Ilfov gradul de satisfacție pentru facilitățile educaționale este cel mai scăzut (60%). Cea mai scăzută apreciere pentru calitatea aerului este înregistrată tot în București. Cinci dintre reședințele de județ, inclusiv Bucureștiul, se află sub media de mulțumire măsurată la nivel național privind curățenia urbană.

 

În perioada 1 iulie – 15 august 2020 a fost elaborat un sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane din România. Sondajul a fost modelat după Eurobarometrul Flash, care se aplică periodic unor orașe selectate din Uniunea Europeană. Orașele din România care au fost incluse în Eurobarometrul Flash sunt București, Cluj-Napoca și Piatra Neamț. Pentru Politica Urbană, a fost adoptată Metoda Eurobarometrului Flash, care a fost extinsă și aplicată la un număr total de 41 de orașe reprezentative din România. Acest Document de sprijin include o listă a celor 41 orașe și rezultatul final al chestionarului. Sondajul de opinie a avut un număr de 13.380 respondenți, din tot atâtea gospodării. Numărul total al persoanelor din gospodăriile intervievate a fost de 32.978 indivizi cu vârste de peste 15 ani.

 

Sursa: https://www.caleaeuropeana.ro/