Prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava

Miercuri, 13 ianuarie,  a avut loc astăzi prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava din care fac parte următoarele localități: municipiul Suceava, orașul Salcea, comunele Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți.

”Menționez ca lucru pozitiv faptul că domnul primar din Șcheia a fost însoțit de doi consilieri locali și m-au asigurat că vor să facă parte din Zona Urbană Funcțională Suceava.
Am prezentat sintetic ceea ce vrem să facem prin acest sistem de organizare teritorială și am convenit în principiu să ne concentrăm pe proiectul de Transport Metropolitan.
La următoarea discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale (care lucrează la întocmirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană) în sistem de videoconferință voi invita să participe și primarii din localitățile menționate mai sus.
Ne dorim ca până pe 30.06.2021 să finalizăm Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcționale realizată în jurul municipiului Suceava.” a declarat Ion Lungu pe pagina sa de Facebook.