Municipiul Roman – noi finanțări pentru reabilitarea și modernizarea obiectivelor din oraș

În data de 1 septembrie 2021 a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Liceului Tehnologic “Vasile Sav”, respectiv pentru reabilitarea și modernizarea cartierului defavorizat “Zona Fabricii”.
Liceului Tehnologic “Vasile Sav” va intra într-un program de reabilitare și modernizare completă a corpului B, a corpului C – acolo unde sunt prevăzute atelierele de pregătire profesională, dar și a Sălii de sport. În cele 3 corpuri de clădire ale instituției școlare va fi înlocuită tâmplăria exterioară şi interioară, vor fi înlocuite instalaţiile sanitare, termice, electrice și de siguranță la incendii și vor fi refăcute grupurile sanitare cu spaţiile aferente.
De asemenea, unitatea va beneficia de echipament tehnic pentru uz didactic și mobilier adecvat profilului de activitate, toate aceste investiții fiind parte a unui proiect de aproximativ 22 de milioane lei.
În ceea ce privește strada Fabricii, aici vor fi refăcute cele 4 clădiri care cuprind locuințe sociale, vor fi reabilitate străzile pe o lungime de 775 metri şi construite căi de acces, pe o lungime de 281 metri. Proiectul prevede inclusiv amenajarea trotuarelor și realizarea unui sistem de captare a apelor pluviale.
Toate aceste lucrări de intervenție, în valoare de peste 20 de milioane de lei, vor crea premisele unor condiţii umane de locuire pentru populaţia defavorizată, vor duce la reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, precum şi la ameliorarea aspectului urbanistic al municipiului.
Municipalitatea promite identificarea mijloacelor necesare dezvoltării infrastructurii de educație și formare.