Evenimentul Techsylvania 2021- „Explorează astăzi. Inovează mâine”

Președintele AMR, dl. Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca a participat la deschiderea evenimentului Techsylvania 2021 pe tema „Explorează astăzi. Inovează mâine” alături de Philipp Kandal, GEO al Grab Holdings Inc.

Evenimentul a vizat modul în care se vor dezvolta orașele viitorului și importanța guvernanței colaborative în modelarea acestora.

În acest cadru, Președintele AMR a prezentat profilul municipiului și direcțiile strategice pe care Clujul le urmărește, evoluția serviciilor publice din punct de vedere al digitalizării și eforturile de colaborare ale ecosistemului local de inovare.

Tehnologia, inovarea și domeniul IT sunt instrumente cheie pentru dezvoltarea orașului și a zonei metropolitane. Municipiul Cluj-Napoca are resursa umană capabilă să utilizeze aceste instrumente pentru creșterea calității vieții la nivelul întregii comunități. A fost subliniat faptul că municipiul se poziționează ca un hub european al inovării și că obiectivul orașului este să facă trecerea de la „fabricat în Cluj-Napoca” la „inventat în Cluj-Napoca”

Techsylvania reprezintă cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est.

Techsylvania 2021 este sprijinit financiar de Primăria și Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca.