PMB lansează programul de expertizare a 200 de clădiri cu risc seismic

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă lansarea programului de expertizare a peste 200 de clădiri cu risc seismic.

„Am lansat, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, un program care prevede expertizarea a peste 200 de clădiri, iar activitatea a început deja cu primele cinci dintre ele. Adresele imobilelor unde expertizarea e în curs sunt Bulevardul Magheru nr. 16-18, Bulevardul Pache Protopopescu nr. 21, Bulevardul Hristo Botev nr. 26, strada Vasile Lascăr nr. 6 şi strada Radu Cristian nr. 1. Vom începe în curând expertizarea altor 20 de clădiri, majoritatea din centrul Capitalei, dar şi din Berceni sau Militari”.

Nicuşor Dan menţionează că expertizarea e primul pas în consolidarea imobilelor, fiind urmată apoi, în funcţie de rezultate, de proiectarea pentru lucrările de consolidare.

În noiembrie 2021, fostul director adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Edmond Niculuşcă, anunţa că a fost semnat acordul-cadru pentru expertizarea a 200 de imobile vulnerabile din Capitală, dintre care 160 monumente istorice.

„După nouă luni de lucru şi licitaţii, am semnat Acordul-cadru pentru expertizarea a 500.000 mp de imobile vulnerabile din Bucureşti. E cel mai mare efort făcut de Primăria Capitalei, din ultimii 20 de ani, pentru expertizarea tehnică a fondului construit. Acordul-cadru cuprinde 160 de imobile (350.000 mp) monumente istorice şi 40 de imobile (150.000 mp) nemonumente”.