Lansare a proiectului SUPERB la Sibiu, în prezența Alteței Regale Charles, Prinț de Wales

Municipiul Sibiul a gazduit evenimentul de lansare a proiectului SUPERB, cel mai mare proiect transfrontalier pentru regenerarea pădurilor, inițiat de European Forest Institute și finanțat de Uniunea Europeană prin Green Deal H2020. Proiectul este realizat în colaborare cu The Circular Bioeconomy Alliance, înființată de Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, prezent la Sibiu pentru lansare.
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Tanczos Barna și europarlamentarul Dacian Cioloș au fost de asemenea prezenți la discuții.
Primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor a participat la eveniment, alături de oficialități locale, arătând astfel interesul pe care municipalitatea îl are față de temele prezentate, dar și aprecierea față de afecțiunea cu care Prințul de Wales vorbește mereu despre România, în general și desre Transilvania, în special.
La evenimentul desfășurat la Sala Thalia a fost prezentat și cel mai recent studiu realizat de European Forest Institute pe tema biodiversității pădurii în Europa, evaluându-se principalele pericole și propunând măsuri pentru conservarea pădurilor de pe continent.