Participarea Directorului General al AMR la reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență

===

Astăzi, 17 ianuarie 2023, la sediul Guvernului, a avut loc reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, prezidată de Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Cu acest prilej a fost analizat stadiul implementării PNRR după depunerea primelor două cereri de plată, discuțiile făcând referire la pregătirea îndeplinirii jaloanelor și țintelor asumate pentru anul 2023, conform calendarului de implementare, în perspectiva  transmiterii următoarelor cereri de plată.

De asemenea, au fost abordate aspecte legate de documentul de lucru privind modificarea PNRR, în contextul în care reprezentanții Comisiei Europene, inclusiv cu ocazia misiunii de monitorizare  din 7-11 noiembrie 2022, au reconfirmat faptul că cererea de plată nr. 3 ar trebui depusă doar după modificarea PNRR conform propunerii de modificare a Regulamentului (UE) nr. 241/2021, solicitare pe care Comisia a transmis-o tuturor statelor membre.

“România se va înscrie în seria statelor europene care solicită mai mult timp pentru implementarea PNRR. Pregătim argumentele necesare și suntem în permanent contact cu Comisia Europeană pentru prelungirea perioadei necesare implementării investițiilor care țin de REPowerEU, cât și de celelalte categorii de investiții din energie și creșterea capacității de producție a energie”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Asociația Municipiilor din România a fost reprezentată de Constantin Mitache, Director General AMR și Diana Vrinceanu, Director de proiecte AMR.