Președintele AMR a participat la lansarea Indicelui de Competitivitate Regională 2.0 – Ediția 2022

Președintele AMR, dl. Emil Boc a participat luni, 28 martie 2023,  la lansarea Indicelui de Competitivitate Regională 2.0 – Ediția 2022, alături de Comisarul European pentru Coeziune și Reforme, dna Elisa Ferreira și de dl. Peter Berkowitz – Director politici în cadrul DG Regio. 

În deschiderea evenimentului, Președintele Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Bugetul UE (COTER) din cadrul CoR și Primarul municipiului Cluj-Napoca – Emil Boc a subliniat că “Pe de o parte, Indicele de Competitivitate Regională este un instrument care poate ajuta fiecare regiune să își evalueze performanța, comparată cu alte regiuni și cu propria sa evoluție în timp. Pe de altă parte, ICR poate fi util pentru decidenții naționali și locali responsabili de strategiile de dezvoltare regională, în special în contextul politicii de coeziune. Indexul va fi un instrument puternic pentru a sprijini munca CoR privind viitorul politicii de coeziune, precum și campania #CohesionAlliance de consolidare a coeziunii sociale, economice și teritoriale în UE.”

ICR a fost dezvoltat de Comisia Europeană pentru a ajuta decidenții politici să proiecteze politici mai bune și să monitorizeze eficacitatea acestora, fiind deosebit de interesant pentru autoritățile naționale și locale responsabile de strategiile de dezvoltare regională. Ediția din 2022, denumită Indicele de Competitivitate Regională 2.0, a fost prezentată în cadrul unui eveniment organizat de CoR.