Despre APMR

Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania a luat fiinta in cadrul Conferintei Mediatorilor organizata de Asociatia Pro Medierea in luna septembrie a anului 2008, la Sinaia.  Mediatorii reuniti la aceasta Conferinta au decis sa se asocieze pentru a contribui impreuna la asigurarea calitatii serviciului de mediere, promovarea si dezvoltarea profesiei de mediator si  aplicarii medierii in Romania.

In prezent, Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania numara peste 150 de membri si are 6 filiale regionale (Ardeal, Banat, Bucuresti, Dobrogea, Moldova si Muntenia).

Scopul asociatiei este promovarea si asigurarea unui standard de inalta calitate a medierii in Romania, promovarea si reprezentarea intereselor profesionale ale mediatorilor, precum si protejarea statutului profesional al acestora.

Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania are in vedere urmatoarele obiective generale:

  1. Promovarea si aplicarea medierii conform principiilor acesteia
  2. Promovarea si dezvoltarea profesiei de mediator 
  3. Asigurarea calitatii serviciului de mediere si a furnizarii serviciului de mediere in conditii de concurenta loiala si acces egal pentru mediatori
  4.  Asigurarea exercitarii profesiei de mediator in conditii de calitate si cu respectarea eticii profesionale
  5. Asigurarea furnizarii serviciului de mediere si a exercitarii profesiei la standarde de calitate de catre membrii asociatiei
  6.  Promovarea si protejarea drepturilor si intereselor nepatrimoniale ale mediatorilor
  7.  Dezvoltarea profesionala a membrilor asociatiei prin programe de formare profesionala, schimb de experienta, ateliere
  8.  Imbunatatirea legislatiei privind organizarea si desfasurarea serviciului de mediere in Romania si a activitatii mediatorilor;
  9.  Monitorizarea institutiilor si autoritatilor publice, precum si a organizatiilor private cu activitate in domeniul medierii in scopul imbunatatirii aplicarii medierii in Romania.

Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania este inregistrata la Consiliul de Mediere in Registrul National al Asociatiilor profesionale ale mediatorilor din data de 05.03.2009.

Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania isi doreste sa devina un real partener pentru autoritati, organizatii neguvernamentale, profesionale si alti actori interesati in promovarea si dezvoltarea aplicarii medierii in Romania. 

Membrii Consiliului Director al APMR:

 Daniela Popoviciu, presedinte APMR, membru fondator APMR

 Ioana Adina Marin (Stoica), vicepresedinte APMR, membru fondator APMR

 Doina Barcaci, membru fondator APMR

 Carmen Irina Fiscuci, presedinte filiala Ardeal, membru fondator APMR

 Gocan Andreea Rada, vicepresedinte filiala Ardeal

 Alexandru Georgescu, presedinte filiala Dobrogea

 Irina Anna-Maria Stoian, presedinte filiala Bucuresti

 Doina Dretcanu, presedinte filiala Moldova

 Mihaela Tache, presedinte filiala Banat 

 Aurora Ciorobea, presedinte filiala Muntenia