• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Evenimente


Smart Transformation

Publicatia The Diplomat – Bucharest, în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România (AMR), a organizat la București în data de 29 septembrie 2016,  primul forum naţional dedicat sistemelor inteligente „Smart Transformation”.

AMR a fost reprezentată la acest eveniment de către dl. Robert Sorin Negoiță - Președinte, Primarul Sectorului 3 al Municipiului București. Printre invitați s-au aflat: Radu Puchiu- Secretar de Stat, Guvernul României- Relația cu Instituțiile Guvernamentale, Corina Popescu - Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Robbie Khazzam - Regional Manager Central and Eastern Europe, Uber.

Cu această ocazie au fost prezentate soluţii tehnologice care urmăresc creşterea calităţii vieţii în contextul eficientizării consumului de resurse prin îmbunătăţirea serviciilor publice şi reducerea cheltuielilor pe termen mediu şi lung. Discuțiile au avut ca temă conceptul oraşelor integrate – “Smart cities”, care să îmbine soluţii specifice multiple (energie, transport, IT&C etc), bazate pe o gestiune optimizată şi identităţi urbane vizate, ca direcţie de urmat în contextul directivelor generale europene.

Presedintele AMR, Robert Sorin Negoiță, a vorbit despre problemele cu care se confruntă municipiile datorită subfinanțării, în raport cu complexitatea serviciilor care trebuie furnizate cetățenilor din mediul urban, inclusiv nevoia de implementare de soluții tehnologice noi. A prezentat exemplul de succes de la Sectorul 3: implementarea catalogului electronic în școli și greutățile pe care le întâmpină datorită neadaptării legislației la nevoile reale ale administrației. Deși a fost implementat catalogul electronic, profesorii sunt obligați să folosească în continuare și catalogul în format scris ceea ce le mărește numărul de ore alocat acestei activități.

AMR va continua colaborarea eficientă şi transparentă cu toti cei implicaţi – administraţii şi instituţii publice, jucători din lanţul energetic, producători, distribuitori, furnizori de soluţii şi consumatori finali, in vederea obtinerii de beneficii majore în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă a oraşului viitorului, a creşterii competitivităţii locale într-o lume globalizată.