• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Robert Negoita
 

Președintele Asociației Municipiilor din România, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a semnat cu Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu, un protocol de colaborare. Actul se înscrie în seria protocoalelor de acest gen, pe care AMR le-a parafat cu instituțiile de învățământ superior din țară.

"Este absolut necesar să avem un protocol de colaborare și cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și îmi exprim bucuria de a semna acest protocol și sunt convins că vom avea o colaborare bună. Sunt foarte multe lucruri de reglat in domeniul urbanismului, în legislație, dar și în aplicarea reglementărilor." a declarat Președintele AMR.

 "Sigur că acest protocol este binevenit, din mai multe motive. Noi avem mulți absolvenți, arhitecți, designeri care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă. În momentul în care semnăm acest protocol, există posibilitatea ca acești absolvenți să se îndrepte spre administrația locală. În plus, cât timp legislația este așa cum o știm, noi ajungem să fim parte în diferite procese. Sigur că putem să oferim expertiză și puncte de vedere avizate, ca să se evite astfel de situații", a declarat Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu.