• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Întâlnire cu membrii Delegaţiei României la CoR

Preşedintele AMR, domnul Robert Negoiţă, a participat, alături de membrii Delegaţiei României la CoR (Comitetul European al Regiunilor), la o întâlnire cu oficialii Ministerului Afacerilor Externe. În contextul în care, în perioada ianuarie - iunie 2019, România va prelua Preşedinţia Consiliului Europei, membrii delegaţiei României la CoR au considerat utilă întrevederea cu Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul MAE, domnul Cristian Bădescu. În cadrul întrevederii, s-au analizat posibilităţile implicării delegaţiei României în pregătirea momentului ianuarie 2019 şi perspectivele care pot apărea pentru autorităţile locale şi regionale. De asemenea, din partea AMR, a fost prezent şi domnul Antal Arpad, Primar al Municipiului Sfântu Gheorghe.