• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


INVITATIE DE PRESA LA COMITETUL DIRECTOR AL AMR

Asociaţia Municipiilor din România- AMR- vă invită luni, 06.02.2017, ora 16:00 la conferinţa de presă prilejuită de şedinţa Comitetului Director al AMR. (Şedinţa de CD începe la ora 14:00. Oportunităţi de imagini la începutul şedinţei.)

Evenimentul va avea loc la Casa Eliad, Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, Sector 3.

Ordinea de zi a şedinţei Comitetului Director: 

 1. Proiectul Codului Administrativ
 2. Informare membrilor despre obligația consilierilor locali de a motiva în scris votul exprimat, prin care aprobă/resping documentaţiile de amenajare a teritoriului sau de urbanism, conform OUG nr. 100/2016pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, precum şi a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
 3. Salarizarea personalului din administrația publică locală. Influențe generate de aplicarea OUG nr. 2/2017privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative și Legii nr. 250/2016privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.Planul de acțiune al Ministerului Muncii și Justiției Sociale privind adoptarea unei legi a salarizării unitare.
 4. Proiect de OUG pentru modificarea şi completarea unor prevederi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006,  cu modificările şi completările ulterioare
 5. Achiziții publice – dificultăți întâmpinate de municipii în aplicarea Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice și a Legii  nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, dar și a legislației secundare și terțiare.
 6. Stabilirea datei și locului de desfășurare a Adunării Generale a AMR.

        

 La şedinţa CD al AMR şi-au confirmat prezenţa:

 • Lia-Olguța VASILESCU, Ministrul Muncii și Justiției Sociale
 • Mihaela Virginia TOADER, Ministrul delegat pentru Fonduri Europene
 • Sirma CARAMAN, Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene
 • Bogdan Puşcaş, Preşedinte Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice

 

 

Date suplimentare se pot obţine la adresa de email:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon:  021 312 2476