• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


AMR Vest, gazda primei întâlniri ANAP-AMR

 Primaria Arad

Sucursala AMR Vest găzduieşte prima întâlnire dintre specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice si funcţionarii din primăriile de municipii membre ale Asociaţiei Municipiilor din România. 

Vineri, 17.02.2017, la Arad, la sediul Primăriei din Bulevardul Revoluţiei, începând cu ora 10:00, angajaţii primăriilor din municipiile membre ale AMR Vest (Arad, Hunedoara, Lugoj, Reşiţa, Caransebeş, Deva, Brad, Lupeni, Orăştie, Petroşani, Vulcan şi Timişoara) vor discuta cu reprezentanţii ANAP pentru a identifica soluţii comune la problemele întâmpinate în aplicarea Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice și a Legii  nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, dar și a legislației secundare și terțiare.

Ideea unor întâlniri între specialiştii ANAP şi cei ai primăriilor de municipii s-a conturat în cadrul ultimei şedinte de Comitet Director  al AMR, din data de 6 februarie 2017. Preşedintele AMR, domnul Robert Negoiţă, i-a solicitat  Preşedintelui ANAP, sprijinul în vederea organizării unor ample sesiuni de dezbateri pentru a identifica soluţii comune la problemele întâmpinate în derularea procesului de achiziţii publice. 

Calendarul întâlnirilor ANAP-AMR a fost stabilit în urma discuţiei pe care Directorul General al AMR, domnul Constantin Mitache,  a avut-o cu Preşedintele ANAP, domnul Bogdan Puşcaş. Dezbaterea din sucursala Vest va fi urmată de cele din sucursalele : Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia şi Bucureşti.