• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Everimente


Întâlnire AMR Bucureşti- ANAP

AMR ANAP 2 martie 2017 MAC 12
 

Astăzi, 02.03.2017, Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Negoiţă, Directorul General al AMR, domnul Constantin Mitache, şi şefii compartimentelor de achiziţii din Primăriile de Sector, respective din Primăria Municipiului Bucureşti,  au discutat cu Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, domnul Bogdan Puşcaş. Scopul discuţiilor a fost acela de a identifica soluţii comune la problemele întâmpinate în aplicarea Legii privind achiziţiile publice şi a Legii  privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, dar şi a legislaţiei secundare şi terţiare.

 

Preşedintele AMR i-a mulţumit domnului Puşcas că a acceptat invitaţia de a avea discuţii pe Legea Achiziţiilor Publice, în toate sucursalele Asociaţiei Municipiilor din România. „Sunt câteva probleme pe care vreau să le discutăm şi să vedem în ce măsură putem găsi soluţii. Şi poate găsim variante de a promova iniţiative de modificare, în sensul de a îmunătăţi legea. Noi avem discuţii permanent, la nivel de specialişti, şi este bine că avem şi astfel de întâlniri. (...) La finalul lor, vom avea şi un document în care vom trece toate problemele identificate şi cum putem să le rezolvăm. » a declarat domnul Robert Negoiţă.

 „Există un paradox. Modul de comunicare cu cei de la Curtea de Conturi, care s-a îmunătăţit, dar, pe de altă parte, există o diferenţă majoră de înţelegere a legislaţiei în domeniul achiziţiilor şi diferenţa este manifestată prin Ghidul de peste 400 de pagini, postat pe site-ul Curţii de Conturi. Suntem în poziţia de a atrage atenţia plenului Curţii de Conturi că acel document este în multe părţi neconform, excede legea şi, în multe părţi, are vicii profunde de funcţionalitate şi jurisprudenţă. Vom adresa un document oficial pentru retragerea de pe site şi revizuirea acestui document. » a explicat, Preşedintele ANAP, domnul Bogdan Puşcaş. Totodată, domnia sa i-a asigurat pe specialiştii din primării se fac demersuri pentru a exista o logică a controalelor pe domeniul Achiziţiilor Publice.

Astfel de întâlniri au loc în toate sucursalele AMR, la iniţiativa Preşedintelui Asociaţiei Municipiilor, Robert Negoiţă. Mâine, Preşedintele ANAP, va discuta cu specialiştii din municipiile membre al Sucursalei AMR Centru.