• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


AMR, la Adunarea Generală a UNCJR

amr uncjr
 

Asociaţia Municipiilor din România, la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. AMR a fost reprezentată de Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Negoiţă. Domnia sa a susţinut un discurs, în deschiderea lucrărilor, vizând trei teme importante pentru administraţia publică locală: Legea salarizării, Legea 196 / 2001 şi Codul Administrativ. “Am trimis invitaţii către toate sindicatele ca să avem discuţii. Noi, cei din Comitetul Director al AMR chiar vrem să îi mulţumim doamnei ministru al Muncii că a venit şi a explicat totul despre această lege. Aveţi toată susţinerea noastră. Cât despre deşeuri ( legea 196 / 2001), unii dintre noi chiar ne facem treaba şi reciclăm atât cât trebuie. Deci noi, care ne facem treaba, de ce să plătim? Sigur, suntem de acord să existe o taxă, dar să plătească doar cei care nu îşi fac treaba. Iar noi am propus ca această taxare să se facă numai pentru cantitatea de deşeuri pe care nu o reciclează, din cantitatea prevăzută. Pentru Codul Administrativ, care este atât de important, vreau să îi mulţumesc doamnei viceprim-ministru Sevil Shhaideh pentru colaborare. Cred că vom face viaţa mai uşoară în administraţia locală prin acest cod. Sigur că, pe toate aceste subiecte, vom lucra mai strâns şi cu cei de la UNJR, dar şi cu cei de la AOR şi cea a ACOR. “ a declarat Președintele AMR.

La Adunarea Generală a UNJR au participat:

Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea

Prim- ministrul României, domnul Sorin Grindeanu

Viceprim-ministrul, ministrul MDRAPFE, doamna Sevil Shhaideh

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, doamna Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb