• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Asociaţia Municipiilor din România, discuţii cu sindicatele

IMG 4112
 

Asociaţia Municipiilor din România, discuţii cu sindicatele reprezentative din administraţia publică locală, pe proiectul legii salarizării. AMR şi-a exprimat deja acordul şi susţinerea faţă de proiectul Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi, totodată, participă la toate dezbaterile din comisiile de specialitate din Parlament, ce au ca temă acest proiect de lege. În aceste condiţii, Asociaţia Municipiilor din România i-a invitat pe reprezentanţii sindicatelor reprezentative pentru administraţia publică locală la o serie de discuţii, în vederea identificării punctelor de vedere comune şi a susţinerii amendamentelor.

Scopul acestei întâlniri este clar, concret ne dorim să vedem în ce măsură putem să ne corelăm opiniile şi să susţinem împreună amendamente. Vrem să vedem, dintre propunerile pe care noi le avem, ce anume vă puteţi înuşi, dar şi ce putem să ne însuşim noi, din obiecţiile pe care dumneavoastră le aveţi. „ a explicat Preşedintele AMR, domnul Robert Sorin Negoiţă.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, domnul Valer Suciu a declarat: „Este bine să discutăm, mai ales că noi şi avem un protocol de colaborare cu AMR-ul şi chiar suntem legaţi direct de tot ceea ce înseamnă administraţie locală. Este bine să ne punem de acord şi să susţinem împreună anumite chestiuni. Noi insistăm ca sindicatele să fie mai active în conţinutul legii, adică sindicatele să fie incluse  în deciziile privind alocarea sporurilor, a beneficiilor şi aşa mai departe."

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcționarilor Publici, domnul Sebastian Oprescu, a apreciat invitaţia lansată de AMR şi a declarat: ,, Mi-a plăcut ideea de a merge cu un punct de vedere comun și suntem cu toţii de acord că performanța trebuie recompensată.

La rândul său, Preşedintele Pro Lex, domnul Lincu Vasile, susţine, în numele membrilor sindicatului pe care îl reprezintă: „Noi am vrea să existe o grilă de salarizare, vrem să le asiguram oamenilor predictibilitate (...) e vorba de o grilă minimală, pentru că şi cei din primării au dreptate şi trebuie să aibă posibilitatea de a-i recompensa pe cei care fac performanţă. Dar nici ceilalţi nu trebuie sa stea cu teama că, de la un an la altul, salariul li se poate modifica.

Preşedintele Sucursalei AMR Sud- Muntenia, domnul Nicolae Barbu, a punctat: „Nicio primărie nu seamănă cu alta, iar decizia privind salariile trebuie să fie la nivel local. Nu suntem împotriva creşterii salariilor, dimpotrivă, noi ne-am luptat să avem salarii motivante, fiindcă dorim să ne păstrăm specialiştii care ne pleacă spre alte instituţii unde sunt salarii mai bune. De aceea, vă invit ca, până mâine să ne trimiteţi propunerile dumneavoastră, să le analizăm exact şi să mai avem discuţii ca să ne punem de acord. "

La întâlnire au mai participat: reprezentanţii BNS, ai FNSAL, ai SNFP FSAP, ai Federaţiei Columna şi ai Sindicat Forum, şi specialiştii AMR, coordonaţi de Directorul General, domnul Constantin Mitache.