• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Comitetul Director al AMR

IMG_6988.JPG
 

Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România s-a întrunit astăzi, 12.06.2017, în şedinţă. Cu această ocazie, a fost inaugurat şi noul sediu al Asociaţiei, Casa Municipiilor, clădire de patrimoniu, achiziţionată, consolidată şi restaurată de către AMR. Este vorba de un ansamblu format din 1.146 de mp de teren şi o clădire de 655 de mp, situat pe Strada Matei Basarab din capitală.

În cadrul şedinţei de CD, primarii de municipii, membrii ai Comitetului Director, au ţinut să salute adoptarea Legii salarizării, să mulţumească Guvernului şi Parlamentului, dar, totodată, au convenit că este nevoie de o simulare care să ajute în stabilirea criteriilor de salarizare, dat fiind că noua lege prevede ca salariile funcţionarilor din administraţia locală să fie hotărâte de Consiliile Locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, respectiv Consiliilor Judeţene.

„Adoptarea acestei legi a salarizării reprezintă o mare realizare şi mă bucur că AMR, prin specialiştii săi, a fost permanent prezentă la dezbateri şi că amendamentele noastre au fost luate în considerare şi adoptate. Acum aşteptăm promulgarea legii, dar noi mai avem multă treabă. În primul rând, cred că este nevoie de o simulare, pe care să o facă aparatul AMR, ca să ne facem o idee despre cum trebuie să stabilim salariile, astfel încât să motivăm performanţa, dar să fim şi corecţi.” a explicat Preşedintele AMR, domnul Robert Negoiţă.

„Eu vreau să îi felicit pe toţi parlamentarii care au votat această lege. Era mare nevoie de un astfel de reglaj şi, în sfârşit, salarizarea în România se pune pe un făgaş normal, atât ca remuneraţie cât şi ca stimulent. „ a punctat Prim- vicepreşedintele AMR, domnul Gheorghe Falcă.

La rândul său, Primarul Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor a explicat „ Eu ma aliez acestui demers de a face o simulare, fiindcă este important să ştim cum anume vom face calculele, astfel încât să avem şi salarii motivante, aşa cum am cerut pentru funcţionarii noştri, dar să putem face şi investiţiile pe care le dorim şi de care este nevoie în municipiile noastre.”

„O variantă de lucru este să stabilim împreună principiile şi să întocmim, în urma analizei, principiile de bune practici redactate pe specificul fiecărui municipiu”. a completat Preşedintele Sucursalei AMR Nord-Est, domnul Cosmin Necula, în timp ce, Primarul Municipiului Constanţa, domnul Decebal Făgădău, a punctat că au apărut primele semnale clare că este nevoie de disciplină în aplicarea noii legi aflată la promulgare: „ Noi avem cereri, la Primaria de Municipiu, de angajare din partea funcţionarilor din primăriile din zonă. Oamenii ştiu că salariul se dă în funcţie de mărimea municipiului sau a oraşului, şi atunci, acţionează în consecinţă.”