• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


AMR la şedinţa Regiunii Europene Întreprinzătoare

COSME6
 
Președintele Asociației Municipiilor din România, domnul Robert Negoiță a participat, astăzi, 29 iunie 2017, la Bruxelles, la ședința anuală a Regiunii Europene Întreprinzătoare.
În cadrul reuniunii, s-a dezbătut întocmirea avizului Comitetului Regiunilor "Viitorul programului COSME: perspectivă regională şi locală", prin demararea unei discuţii cu membrii Comitetului Regional, cu regiunile REE, precum și cu alte autorităţi regionale şi locale, instituţii UE, acţionari şi experţi externi. Domnul Robert Negoiță este raportor desemnat pentru întocmirea avizului.
Președintele AMR a moderat cea de-a treia parte a evenimentului. Aceasta a fost dedicată modului în care COSME contribuie la promovarea antreprenoriatului și a internaționalizării IMM-urilor la nivel regional și local prin evidențierea bunelor practici selectate, a mecanismelor de sprijin și a nevoilor reliefate. Scopul este acela de a identifica bunele practici și pentru a explora viitoarele opțiuni pentru politicile antreprenoriale regionale și europene. 
Contribuțiile, ideile și sugestiile dumneavoastră îmi vor furniza un aport prețios la elaborarea avizului cu privire la viitorul programului  COSME. După confirmarea în mod oficial a numirii mele în calitate de raportor de către Biroul Comitetului Regiunilor, voi pregăti un document de lucru despre care vom discuta în cadrul reuniunii Comisiei noastre ECON pe 18 septembrie, iar pProiectul de aviz cu privire la viitorul programului COSME va fi dezbătut în cadrul reuniunii externe a Comisiei ECON la Rovaniemi care se va ține pe 9 și 10 noiembrie. Putem deci anticipa adoptarea avizului în cadrul primei reuniuni plenare în 2018, care va avea loc pe 31 ianuarie și 1 februarie. Ne propunem astfel să oferim contribuția Comisiei Europene într-un stadiu incipient de pregătire a programului pentru perioada următoare de programare și să completăm raportul de evaluare interimară al COSME printr-o perspectivă locală și regională.
Deși este prea devreme pentru a anticipa mesajele noastre cheie cu privire la viitorul programului COSME, discuția de astăzi ne permite să întrezărim deja o serie de probleme pe care va trebui fără îndoială să le examinăm mai în profunzime. Pe de o parte, să plasăm viitorul programului COSME în contextul cel mai larg al punerii în aplicare a viitorului buget european, iar, pe de alta, având în vedere divergențele economice, sociale și de mediu pronunțate şi care există între diferitele teritorii europene, conştientizăm faptul că o soluție uniformă nu poate oferi un răspuns adecvat nevoilor teritoriale specifice. În schimb, oabordare teritorială, care integrează obiectivele la nivel european cu nevoile specifice care apar la nivel regional și local, este deja pusă în aplicare în cadrul politicii de coeziune. Astfel, noi vom putea examina în ce măsură această abordare ar putea fi îmbunătățită cu profit în cadrul spijinului competitivității IMM-urilor.  “ a concluzinat Preşedintele AMR.
COSME este un program european menit să promoveze accesul IMM-urilor pentru finanţare şi incurajarea culturii antreprenoriale.