• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Protocol AMR-Consiliul National al Rectorilor

19702901 1090591314374856 5047522724833245506 o
 
Astăzi, 03.07.2017, Asociația Municipiilor din România a semnat un protocol de colaborare cu reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor. AMR a fost reprezentată de Președintele Asociației, domnul Robert Negoiță, care a semnat documentul, dar și de prim vicepreședintele AMR, domnul Gheorghe Falcă, de Primarul Municipiului Slobozia, domnul Adrian Mocioniu și de directorul general, domnul Constantin Mitache. Din partea Consiliului Național al Rectorilor au fost prezenți, Președintele acestui for, domnul profesor universitar doctor Sorin Cîmpeanu, semnatar al protocolului și domnii profesor universitar doctor Nicolae Istudor, Rector al ASE, și profesor universitar doctor Ovidiu Folcuț, Rector al Universității Româno-Americane. Prin acest protocol se urmărește asigurarea susținerii inițiativelor și acțiunilor comune, identificarea unor formule clare de dezvoltare a unor programe și activități cu rezultate la nivelul reprezentării și promovării intereselor legitime ale celor două organizații.

 „Vă mulțumesc pentru că ați acceptat să oficializăm această colaborare care deja există, dar trebuia și consfințită printr-un astfel de act. Este important ca, împreună, să promovăm inițiative care, pe de o parte să ne ajute pe noi, în administrația locală, de la prevederi care să permite deblocarea activității, în anumite situații, și până la conturarea unor exemple de bune practici în administrația locală. Totodată, o zonă extrem de importantă, în care putem să colaborăm o reprezintă practica studenților, fiindcă este important ca ei să aibă contact real cu situația din administrația publică locală. „ a declarat Președintele AMR, domnul Robert Negoiță 

„Eu țin să vă mulțumesc pentru această inițiativă și cred că, pentru ambele instituții, este important să avem proiecte comune, să avem inițiative care să devină proiecte de lege și care să fie benefice. Ca Președinte și al Agenției Universitare a Francofoniei promovez programe care să asigure dezvoltarea mediului universitar, dar care să ajute și acele domenii în care avem interese comune, ca pregătire de profesioniști. “a explicat Președintele Consiliului Național al Rectorilor
 
„Este important să vedem cum ne putem dezvolta împreună. De exemplu, România este singura țară în care nu există, în domeniul universitar, pregătire pentru domeniul achizițiilor publice. Avem nevoie de astfel de programe, în administrația locală.” a punctat prim vicepreședintele AMR, domnul Gheorghe Falcă.