• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Comitetul Director al AMR din 06.07.2017

amr-focsani-5
 

Astăzi, 6 iulie 2017, a avut loc la Focșani, reuniunea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România - AMR.

Întâlnirea a debutat cu informarea Comitetului Director despre desemnarea Președintelui AMR în calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor cu privire la „Viitorul programului COSME după anul 2020: perspectiva autorităților locale și regionale”. În această calitate, AMR își propune să contribuie la promovarea antreprenoriatului și la adaptarea programelor de finanțare europeană, la nevoile de finanțare și de dezvoltare ale IMM-urilor.

Antreprenoriatul reprezintă motorul de dezvoltare al economiei, iar autoritățile publice locale trebuie să aibă la dispoziție instrumente adecvate prin care să sprijine antreprenorii locali și internaționalizarea acestora.

”Administrația publică locală nu poate să facă foarte multe pentru a sprijini mediul de afaceri. Reglementările în vigoare nu ne ajută, nu ne dau atribuții. Noi, în calitate de Asociație a Municipiilor din România avem contacte cu mediul de afaceri, mediul bancar, mediul universitar și academic. Ce poate să facă o primărie este să mediatizeze aceste proiecte care ajută mediul economic. . Trebuie  sa facem demersuri  pentru a avea pârghii și pentru a avea reglementări legislative care să ne permita ,  ca noi, primăriile, să ne putem implica mai mult în susținerea mediului economic”, a declarat Președintele AMR, dl Robert Sorin Negoiță.

În cadrul reuniunii au fost purtate discuții referitoare la Legea salarizării promulgată de către Președintele României, iar conducerea AMR a decis ca, în perioada următoare, să fie organizate întâlniri ale specialiștilor în domeniul resurse umane din cadrul Municipiilor, astfel încât aplicarea legii să contribuie la îmbunătățrea serviciilor publice furnizate de municipii și la creșterea calității resursei umane din administrația publică locală. 

”Noi încercăm să facem o creștere salarială. Constientizam că nivelul de salarizare este direct răspunzător de nivelul de trai.  Dar salariile mari trebuie să fie și sustenabile, adică trebuie săluăm măsuri în ideea de a eficientiza activitatea primăriei . Nu trebuie să plătim salarii în plus, de exemplu, dacă ne putem face treaba cu 30 de oameni, nu trebuie să plătim 35 de angajaţi. Nu ne putem permite asta ! Cu cât este mai mare bugetul de salarii, cu atât este mai mic bugetul de investiții”, a mai spus Președintele AMR.

Având în vedere nevoia de promovare a exemplelor de bune practici din administrația publică locală, Comitetul Director a decis organizarea Galei AMR care are ca obiectiv promovarea performanței adminstrației publice locale din România.

Cu această ocazie, AMR va acorda premii de excelență atât primarilor, municipiilor, instituțiilor și personalităților care au contribuit la îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor la nivel local cât și colaboratorilor și partenerilor activi în susținerea dezvoltării locale.