• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


AMR, la Săptămâna Diplomaţiei Comerciale

amr afaceri
 
 
       Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, a participat astăzi, 10 iulie 2017, la sesiunea de deschidere a lucrărilor forumului "Săptămâna Diplomaţiei Comerciale".
       Evenimentul, care a reunit comunitatea de afaceri, consilieri economici, din reţeaua de reprezentare externă, reprezentanţi diplomatici ai partenerilor comerciali ai României şi autorităţi publice centrale şi locale, are ca scop stabilirea obiectivelor strategice privind diversificarea pieţelor de desfacere pentru investiţiile şi exporturile româneşti, amplificarea şi eficientizarea procesului de atragerea a investiţiilor străine, identificarea de noi iniţiative şi proiecte majore de cooperare care să conducă la internaţionalizarea companiilor româneşti.
        „Noi, autorităţile locale, avem tot interesul şi ne dorim să încurajăm antreprenoriatul, să dezvoltăm start-up-uri pentru tineri, pentru mici întreprinderi. Din nefericire, prevederile legale nu ne ajută. De aceea, trebuie să găsim soluţii, ca şi pe partea de legislaţie, să avem atribuţii ca să încurajăm astfel de programe. În AMR, aveţi un partener, pentru că zona economică din România trebuie spijinită. Trebuie, aşadar, să încurajăm mediul de afaceri, să exite o ofertă cât mai bogată şi perspective pentru întreprinzători.” a afirmat Preşedintele AMR, domnul Robert Sorin Negoiţă, în discursul susţinut.
         Pe parcursul următoarelor zile, AMR va fi reprezentată de domnul Constantin Mitache, Director General al AMR.
 
      La sesiunea de deschidere a Săptămânii Diplomaţiei Comerciale au mai participat Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, domnul Ilan Laufer şi Ministrul Afacerilor Externe, domnul Teodor Meleşcanu.