• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


AMR, la sesiunea plenară a COR

cor2
 

Asociaţia Municipiilor din România, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor- CoR- desfăşurat, în perioada 12-13 iulie, la Bruxelles. AMR este reprezentată de către Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, de Prim-vicepreşedintele AMR, domnul Gheorghe Falcă, şi de Vicepreşedintele AMR, domnul Decebal Făgădău.

         Pe agenda dezbaterilor se află teme importante, precum: politica agricolă comună de după 2020, lansarea iniţiativei UE pentru autobuze ecologice  şi noul „Pachet de iarnă” în domeniul energiei (care va viza: energia curată, eficienţa energetică şi promovarea energiei din surse regenerabile), dar şi revizuirea la jumătatea perioadei a programului de cercetare Orizont 2020 şi Mecanismul pentru interconectarea Europei. Un alt subiect ce va fi discutat îl reprezintă acţiunea la nivel mondial pentru dezvoltare durabilă, prezentându-se idei despre modul în care oraşele şi regiunile pot contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU. În cadrul sesiunii plenare, CoR îşi va alege şi noul Preşedinte.

         Delegaţia României la Comitetul Regiunilor este formată din reprezentanţii AMR, UNCJR, AOR şi cei ai ACOR. Comitetul European al Regiunilor este un organism consultativ reprezentând autorităţile locale şi regionale din Europa. A fost înfiinţat în 1994 şi este constituit din 350 de reprezentanţi, din toate ţările UE. CoR oferă regiunilor şi oraşelor posibilitatea de a se implica oficial în procesul legislativ al Uniunii Europene, asigurându-se că punctele de vedere şi nevoile autorităţilor locale şi regionale din ţările membre sunt respectate.