• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Bruxelles: Preşedintele AMR, şeful Delegaţiei României la CoR

COR13.07
 

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, a fost ales Preşedinte al delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor – CoR. Mandatul este pentru o perioadă de doi ani şi jumătate. Delegaţia României la Comitetul Regiunilor este formată din reprezentanţii AMR, UNCJR, AOR şi cei ai ACOR.

          În noua sa calitate, domnul Robert Sorin Negoiţă a participat la un dejun de lucru împreună cu noul Preşedinte al CoR, domnul Karl Heinz Lambertz şi cu Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, domnul Victor Negrescu. S-au abordat, în cadrul discuţiilor, teme legate de priorităţile delegaţiei României în perspectiva viitoarei preşedinţii a UE pe care ţara noastră o va deţine în 2019. Părţile şi-au manifestat interesul de a lucra împreună, dar şi de a susţine organizarea unor evenimente importante în România. De altfel, şi la întâlnirea pe care Preşedintele AMR a avut-o cu E.S. Luminiţa Odobescu, Ambasador al Delegaţiei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, domnul Robert Sorin Negoiţă şi-a manifestat intenţia de a organiza un summit al oraşelor şi regiunilor din Europa, în ţara noastră. În egală măsura, domnia sa a insistat, în cadrul întâlnirilor, asupra necesităţii ca şi autorităţile locale să fie acceptate la negocierile pentru viitorul buget UE 2020.

     Comitetul European al Regiunilor este un organism consultativ reprezentând autorităţile locale şi regionale din Europa. A fost înfiinţat în 1994 şi este constituit din 350 de reprezentanţi, din toate ţările UE. CoR oferă regiunilor şi oraşelor posibilitatea de a se implica oficial în procesul legislativ al Uniunii Europene, asigurându-se că punctele de vedere şi nevoile autorităţilor locale şi regionale din ţările membre sunt respectate.