• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Întâlnire de lucru a Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene

amr-guv3

Echipa tehnică a Asociaţiei Municipiilor din România- AMR- a participat la întâlnirea de lucru a Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene – CCAE- care a avut loc la  Palatul Victoria. Prin participarea la aceste discuţii, AMR îşi propune să contribuie la creşterea gradul de implicare a autorităţilor publice locale în elaborarea de puncte de vedere comune privind dosarele de interes pentru România, aflate în dezbatere în Parlamentul European. Totodată, se doreşte evidenţierea elementelor de interes din activitatea Comisiei Europene.

În timpul întâlnirii de la Palatul Victoria, s-a evidenţiat importanţa implicării structurilor asociative în procesul de pregătire pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019. AMR şi-a exprimat interesul de a fi implicată activ în acest proces şi a susţinut importanţa dezvoltării unui parteneriat între structurile asociative, structurile ministeriale şi a altor organe de specialitate cu atribuţii în domeniul afacerilor europene.

În cadrul Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene, AMR,  alături de ceilalţi membri, va participa la întâlniri săptămânale pentru dezbateri având ca teme:

 • Stadiul directivelor UE care vor fi transpuse în legislaţia naţională, prin proiectele de lege aflate în prezent în procedură parlamentară.
 • Pregătirea preluării Preşedinţiei CE de către România în 2019 - Implicarea Comisiilor de Afaceri Europene ale Parlamentului şi a asociaţiilor administraţiei publice locale
 • Informare despre evoluţia procedurile privind BREXIT-ul
 • C301/17 Procedura de infringement privind 68 de depozite de deşeuri neconforme
 • Pregătirea reprezentării României la reuniunile Consiliului UE