• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Preşedintele AMR, la şedinţa Comisiei Econ

AMR Econ 5
 

 Președintele Asociației Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiță, a participat, astăzi, la Bruxelles, la ședința Comisiei Econ (Comisia pentru Politică Economică) din cadrul Comitetului European al Regiunilor, unde, ca raportor pe programul COSME, a prezentat documentul de lucru " Viitorul COSME în perioada de după 2020". 

În această calitate, Preşedintele AMR a subliniat necesitatea unei coordonări mai eficiente între programele locale, regionale şi naţionale destinate mediului de afaceri, dar şi acordarea unei atenţii sporite acţiunilor desfăşurate de autorităţile locale şi regionale pentru stimularea antreprenoriatului şi înfiinţarea de IMM-uri. 

"Am discutat despre macroeconomie şi despre industrie şi de politică monetară. Fără IMM-uri, care să susţină şi să completeze spaţiul lăsat liber de marile întreprinderi şi de corporaţii, evident că nu s-ar închide cercul. Principala preocupare pe care o avem în redactarea raportului COSME este să dăm mai multe atribuţii, mai multe competenţe şi să implicăm mai mult administraţia publică locală, fie că discutăm de oraşe sau regiuni, în ideea de a susţine aceste întreprinderi mici şi mijlocii." a punctat Preşedintele AMR.

Ca urmare a dezbaterilor de astăzi, cu reprezentanţii celorlalte state membre ale UE, raportorul programului COSME va elabora raportul final din perspectiva autorităţilor locale şi regionale.