• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


AMR, la Smart Transformation 2017

amr foto 5
 

Asociaţia Municipiilor din România, prezentă, astăzi, 28 septembrie 2017, la Conferinţa "Smart Transformation 2017", organizată la Bucureşti. AMR a fost reprezentată, la dezbateri, de Primarul Municipiului Oneşti, domnul Nicoale Gnatiuc, de arhitecţii şefi din cadrul municipiilor şi de echipa tehnică a Asociaţiei.

Conferinţa a abordat o serie de teme de interes şi de actualitate pentru municipiile membre ale AMR. Astfel, s-a discutat despre tehnologiile inteligente dedicate serviciilor de utilităţi publice, digitalizare, soluţii optime pentru depăşirea schimbărilor cu care se confruntă municipiile în prezent, strategii pentru implicarea civică în era digitală, dar şi despre relaţia dintre oraşele inteligente şi comunităţile locale. Asociaţia Municipiilor din România va continua colaborarea eficientă şi transparentă cu toţi actorii implicaţi - administraţii centrale, furnizori de servicii pentru cetăţeni, companii private- în vederea găsirii şi implementării de soluţii şi tehnologii inteligente care, aplicate la nivel local, pot transforma municipiile în adevărate oraşe "smart".