• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Conducerea AMR, întâlnire cu Ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene şi cu Ministrul delegat pentru fonduri europene

mdrapfe 3
 

La solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, astăzi, 20 noiembrie 2017, la sediul MDRAPFE, a avut loc o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul şi Ministrul dezvoltării regionale, domnul Paul Stănescu, şi cu  Ministrul delegat pentru fonduri europene, domnul Marius Nica. Temele discutate au fost: situaţia furnizării agentului termic în iarna 2017 -2018 şi  situaţia accesării fondurilor europene în mod deosebit în cadrul Programului Operaţional Regional – POR.

         În ceea ce priveşte furnizarea agentului termic, aproape toate primăriile, din municipiile unde căldura este furnizată în sistem centralizat, au făcut diverse demersuri către Guvernul României, precum şi direct către MDRAPFE. Municipalităţile au solicitat o analiză a modului prin care se pot asigura combustibilul necesar funcţionării centralelor termice (în mod deosebit gaze naturale) precum şi diferitele sume de bani, de la nivel central, pentru acoperirea diferenşei între suma totală necesară pentru subvenţionarea furnizării energiei termice şi posibilităţile pe care le au municipiile pentru a susţine respectiva subvenţie.

       Referitor la POR, solicitările primarilor de municipii au fost legate de urgentarea procedurilor privind noua Lege a achiziţiilor publice şi a clarificărilor specifice Programului, astfel încât accesarea fondurilor europene să se realizeze cât mai repede, dar şi în cele mai bune condiţii.