• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Oradenii pot vota online proiectele depuse în cadrul procesului de bugetare participativă

 

Primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojn, a anunțat în data de 6 februarie 2018, deschiderea procesului de vot online al proiectelor depuse de orădeni în cadrul procesului de bugetare participativă. https://activ.oradea.ro/

Până în data de 9 martie, inițiatorii proiectelor, dar şi susţinătorii acestora le vor putea distribui de pe site-ul activ.oradea.ro pe rețelele de socializare. Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii. Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului online și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul în curs.

Prin procesul de bugetare participativă, cetăţenii pot deveni parte activă în luarea unor decizii cu privire la viitoarele proiecte ale municipalităţii. În perioada 11 decembrie 2017 - 21 ianuarie 2018, orădenii au propus proiecte pentru îmbunătățirea cartierelor in care locuiesc.