• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Corp nou de clădire pentru vizitatori la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Un nou corp de clădire care facilitează accesul vizitatorilor și aparținătorilor, separat de procesul medical, a fost inaugurat astăzi, 7 martie 2018, de către Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Clădirea are o suprafață de aproximativ 1200 m2 și are în componență sălile pentru aparținători și vizitatori. Accesul acestora la toate etajele spitalului se face prin două lifturi cu o capacitate maximă de 18 persoane fiecare. De asemenea, a fost amenajată o scară de incendiu prin care poate fi făcută, în caz de calamitate, evacuarea pacienților.Acest corp de clădire a fost proiectat pentru a putea să funcționeze, în caz de nevoie, separat de restul spitalului, având propriile rețele de utilități.Totodată, prin realizarea acestei clădiri s-a reglementat și problema aprovizionării spitalului cu materiale necesare funcționării, prin montarea unui lift special.Lucrările au început în urmă cu un an, iar valoarea totală a investiției, de 13 milioane de lei, a fost suportată integral din bugetul Primăriei Sectorului 1.Investițiile Primăriei în actuala clădire a spitalului vor continua.

La inaugurarea noului corp de clădire au participat managerul spitalului, Mihai Vasilescu, și șefii de secție ai unității medicale. În cadrul discuțiilor, reprezentanții corpului medical i-au prezentat edilului sectorului 1 principalele nevoi ale Spitalului Floreasca: amenajarea unui amfiteatru, întrucât spitalul trebuie să fie dotat și cu un spațiu de învățare, precum și construirea unei pasarele de legătură între corpurile clădirii, destinată secției de arși. Conducerea unității medicale s-a angajat să colaboreze cu reprezentanții Primăriei Sectorului 1 pentru a stabili destinația viitoare a Spitalului Floreasca.

"Investițiile în sănătate reprezintă una dintre prioritățile mele în calitate de primar al sectorului 1. De aceea mi-am asumat construirea celui mai modern spital de urgență din Capitală, care se va numi "Sfântul Vasile cel Mare". Însă, ridicarea unui nou spital de urgență nu înseamnă că vom opri investițiile în Spitalul Floreasca sau în celelalte unități medicale pe care le vom reloca la noul spital, întrucât aceste clădiri își vor păstra funcționalitatea medicală", a declarat Primarul Dan Tudorache.