• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Delegaţia AMR, vizită de lucru în Olanda

1
 

Delegaţia Asociaţiei Municipiilor din România, condusă de Preşedintele AMR, domnul Robert Sorin Negoiţă, efectuează o vizită de lucru în Olanda.

În acest context, în cursul zilei de astăzi, primarii de municipii membre ale AMR s-au întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din Olanda – VNG. Discuţiile au vizat probleme de interes comun privind reforma administrativă şi finanţarea autorităţilor publice locale. Reprezentanţii VNG au oferit informaţii despre modalităţile prin care se asigură consultanţă şi sprijin membrilor. Concret, Asociaţia are relaţii solide de cooperare cu Guvernul, Parlamentul, societatea civilă şi sindicatele. Dar au înfiinţat şi o serie de companii ce oferă consultanţă şi expertiză municipiilor, în domenii cheie, astfel încât, autorităţile locale să poată beneficia de aceste facilităţi la preţuri corecte şi, implicit, să economisească substanţial pentru aceste servicii. În plus, companiile VNG-lui, având ca domeniu de activitate IT-ul, oferă sevicii şi persoanelor fizice, în relaţia cu autorităţile publice locale şi centrale.

Olanda, la fel ca Estonia, a beneficiat de o reformă amplă, la nivel administrativ. În acest fel, ca urmare a unui proces continuu şi bine organizat, numărul de unităţi administrativ teritoriale a fost redus de la 600 la 380. În privinţa finanţării, 90% din fondurile autorităţilor publice locale provin de la Guvern.