• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Delegaţia AMR, întâlnire cu reprezentanţii Primăriei din Haga

1
 

Delegaţia Asociaţiei Municipiilor din România, condusă de Preşedintele AMR, domnul Robert Sorin Negoiţă, s-a întâlnit, în Olanda, cu reprezentanţii municipalităţii din Haga.

S-au schimbat opinii referitoare la modul de organizare existent la nivelul administraţiilor locale din cele două ţări, al primăriilor şi al Consiliilor Locale, constatându-se similarităţi în această privinţă, dar şi a serviciilor furnizate, diferenţa semnificativă aparând în ceea ce priveşte bugetul: 2,4 miliarde de Euro sunt fondurile de care beneficiază Primăria din Haga.

Administraţia locală din Olanda pune accent pe transferarea operaţiunilor în online, digitalizarea activităţii fiind o prioritate, în condiţiile în care 95% din cetăţeni au acces şi utilizează internetul. La Agenţia de Investiţii din Olanda , membrii delegaţiei ţării noastre au prezentat părţii olandeze câteva dintre proiectele prioritare, dar şi oportunităţile de investiţii pentru oamenii de afaceri olandezi.

S-a discutat, în acest context, despre: porturi intermodale, sistemul de educaţie şi despre turism, despre infrastructura, dar şi despre un mediu sigur oferit de ţara noastră prin prisma apartenenţei la NATO şi a bunelor relaţii de cooperare cu ţările de pe întreg Globul. Au susţinut prezentări : Primarul Municipiului Arad, Primarul Municipiului Galaţi, domnul Ionuţ Pucheanu şi Primarul Municipiului Brad, domnul Florin Cazacu. Partea română a putut afla detalii despre conceptul de economie circulară şi smart city.