• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Delegaţia AMR, discuţii despre dezvoltarea urbană

Delegaţia Asociaţiei Municipiilor din România a avut, la Haga, în Olanda, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Platformei 3.1

În cadrul discuţiei, au fost prezentate şi detaliate domeniile principale în care activează această instituţie. Astfel, colaborarea cu autorităţile locale vizează amenajarea şi dezvoltarea urbană, prin integrarea serviciilor publice (serviciile de apă şi canalizare, transport public etc). De cealaltă parte, cooperarea cu mediul privat (societată ce activează în domeniul imobiliar) se axează pe implementarea conceptelor de Smart City. La finalul întâlnirii, după ce şi partea română şi-a prezentat obiectivele şi programele, reprezentanţii celor două delegaţii au agreat să consolideze relaţia, prin colaborări directe. 


În perioada 8-10 martie 2018, delegaţia AMR a efectuat o vizită de lucru în Olanda. Au avut loc întâlniri cu autorităţile locale, cu specialiştii municipalităţii pe diferite domenii şi cu oamenii de afaceri, cărora partea română le-a prezentat oportunităţile de investiţii din municipile membre ale AMR. Totodată, s-au vizitat departamentele cheie ale instituţiilor din Haga şi s-a discutat despre modele de bună practică în ceea ce priveşte administraţia locală. Delegaţia României a beneficiat, pe parcursul întregii vizite, de spirjinul Ambasadei ţării noastre în Olanda, dar şi de implicarea şi susţinerea directă a doamnei Ambasador, Excelenţa Sa Brânduşa Predescu.