• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


România, gazda Summit-ului autorităţilor locale şi regionale, în 2019

0002
 

Delegaţia României la Comitetul European al Regiunilor, condusă de Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, participă în zilele de 22 și 23 martie 2018, la Bruxelles, la cea de-a 128-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor.

Pe masa de lucru a delegaţiilor ţărilor membre se află teme ce ţin de integrarea migranților și coeziunea socială, dar și de așteptările autorităților locale și regionale în ceea ce privește următorul exerciţiu financiar european. Din partea AMR, la sesiunea plenară, participă şi Preşedintele Sucursalei AMR Vest, Primarul Municipiului Arad, domnul Gheorghe Falcă, dar şi Primarul Municipiului Bacău, domnul Cosmin Necula. La dezbaterile din cadrul şedinţelor sunt prezenţi Comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, domnul Dimitris Avramopoulos, Comisarul european pentru vecinătate și negocieri privind extinderea, domnul Johannes Hah, şi raportorul Parlamentului European privind cadrul financiar multianual, europarlamentarul Jan Olbricht.

În cadrul sesiunii, s-a anunţat că ţara noastră va găzdui, în 14-15 martie 2019, Summit-ul autorităţilor locale şi regionale. "Ne-am propus un obiectiv important şi sunt foarte bucuros de faptul că, astăzi, s-a oficializat acest anunţ. Iată un obiectiv îndeplinit, iar munca noastră, aceea de a face ca acest summit să fie un succes, abia acum începe. Practic, va trebui să ne pregătim serios pentru ca în ţara noastră să fie adoptate rezoluţii importante pentru Europa, dar şi pentru statul român. Va trebui ca, toţi cei 1.000 de reprezentanţi ai UE, care vor veni la acest summit, să plece din România cu o impresie corectă, cu o imagine reală, referitoare la ţara noastră, la ceea ce facem." a declarat Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă.

"Un astfel de Summit se organizează din doi în doi ani. Am avut concurenţă, sunt patru state care au concurat, ca să spunem aşa, este vorba de Austria, Finlanda, Bulgaria şi România. Este un succes ceea ce facem noi ca autorităţi locale şi regionale, aici la Bruxelles. Astăzi am discutat de fondurile de coeziune şi este extrem de important, fiindcă se doreşte continuarea acestor programe de finanţare, care să ajute la scăderea decalajelor dintre statele membre." a declarat Preşedintele Sucursalei AMR Vest, Primarul Municipiului Arad, domnul Gheorghe Falcă.