• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Informare acţiuni ale membrilor AMR la Bruxelles

0004
 

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, şi Preşedintele sucursalei AMR Nord-Vest, domnul Emil Boc, în calitate de membrii ai delegaţiei României la CoR, au participat, în cadrul calendarului activităţilor Comitetului Regiunilor, la Bruxelles, la o discuţie cu reprezentanţii DG Energy şi DG Regio, de la nivelul Comisiei Europene.

S-a analizat stadiul implementării proiectelor de eficienţă energetică din România, s-au adus în discuţie provocările şi deficienţele care au apărut, dar şi soluţiile prin care proiectele destinate creşterii eficienţei energetice pentru clădirile rezidenţiale să poată fi transpuse in practică.Ulterior, membrii AMR au luat parte la şedinţa comisiei ECON din cadrul Comitetului European al Regiunilor, unde s-a avizat pozitiv raportul pe pachetul de achiziţii publice, pentru care raportor este Primarul oraşului Cugir, domnul Adrian Teban. 

Bucureştiul va găzdui, în perioada 21-22 iunie, la iniţiativa Preşedintelui AMR, domnul Robert Sorin Negoiţă, viitoarea şedinţă a Comisiei ECON, precum şi Conferinţa cu tema Impulsionarea competitivităţii IMM-urilor prin digitalizare.