• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


AMR - Vizita de lucru in Canada

Amr M 1
 

În perioada 6 - 20 mai, o delegație a Asociației Municipiilor din România, condusă de Preşedintele Robert Sorin Negoiţă, Primarul Sectorului 3 se află în vizită de lucru în Canada și Statele Unite ale Americii.

În prima zi a misiunii, delegația AMR s-a aflat la Montreal, unde s-a întâlnit cu Primarul Arondismentului Verdun, dl Jean-François Parenteau și cu dna Magda Popeanu, de origine română, Vice-președintele Comitetului Executiv al orașului Montreal. Pe parcursul vizitei, delegația română a fost însoțită de dna Ioana Costache, Consulul General al Romaniei la Montreal.

S-au purtat discuții referitoare la modul de organizare existent la nivelul administraţiilor locale din cele două ţări, atât al primăriilor cât şi al Consiliilor Locale, de foarte mare interes pentru partea română fiind informațiile despre serviciile furnizate de administrația orașului Montreal, dar și despre bugetul pe care aceasta îl administrează: 5.5 miliarde de Dolari canadieni și un buget separat alocat pentru daunele cauzate de schimbarile climatice din regiune.

Primarii de municipii au dorit să se informeze în special despre gestionarea perioadei reci a anului, despre deszăpezire, dar și-au exprimat interesul și față de mobilitatea urbana, infrastructură și transport public.

La finalul întrevederilor, membrii delegatiei AMR au primit onoarea de a semna în ”Cartea de Oaspeți” - „Livre d’or de la Ville de Montréal”.

Prima zi a vizitei în Canada a continuat cu vizita la Comunitatea Metropolitrana Montreal unde delegatia AMR a fost intampiata de dl Massimo Iezzoni, director general si dna Suzy Peate, Coordonator Executiv pentru planificarea teritoriului, care au prezentat planurile și obiectivele privind metropola cea mai populata din Quebec, cu peste 4 milioane de locuitori. Principalele subiecte ale Comunității Metropolitate sunt: amenajarea teritoriului, protectia mediului, dezvoltarea economica a regiunii, transportul public, locuințele sociale și infrastructura, regiunea confruntându-se cu o creștere semnificativă a populației, fiind cea mai populată aglomerație urbană francofonă din lume, după Paris.

Regiunea Metropolitană Montreal reprezintă un exemplu de bune practici pentru administrația publică loală din România, membrii delegației noastre considerând că unele masuri ale administrației canadiene pot fi preluate pentru rezolvarea situațiilor cu care se confrunta municipiile mari din Romania.