• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


AMR - Vizită de lucru Ottawa

Amr O 3
 

În cea de a doua zi a vizitei în Canada, delegația Asociației Municipiilor din România s-a aflat în capitala Ottawa, care este și reședința Parlamentului Federal Canadian.

Ottawa nu este o metropolă la fel de mare ca Montreal sau Toronto. Din punct de vedere al numărului de locuitori, aceasta se situează în urma altor orașe canadiene, precum Vancouver sau Calgary, dar împreună cu Carleton formează o singură aglomerație urbană, a patra ca mărime din Canada, numărând peste un milion de locuitori.

Delegația AMR a vizitat două obiective de importanță majoră pentru dezvoltarea orașului, Tunney’s Pasture Station și LeBreton Flats Construction unde s-a întâlnit cu directorii departamentelor de proiecte și planificare ai Primăriei.

Dl. Damon Berlin, Program and Project Management la Primăria Ottawa, a insotit delegația la Tunney’s Pasture Station unde a prezent linia de tren ușor aflată în construcție, cu termen de finalizare 2018 – (Ottawa Light Rail Transit System Confederation Line).

Dl. Doug James, Directorul Departamentului Planificare, Infrastructură și Dezvoltare Economică din cadrul Primăriei Ottawa a însoțit delegația și a făcut un tur al șantierului celui mai mare proiect de urbanism actual - LeBreton Flats, care include viitorul patinoar al echipei de hochei NHL Ottawa Senators.

Misiunea AMR în Ottawa va continua în data de 9 mai cu o vizită la Primăria Ottawa unde vor avea loc discuții și schimburi de bune practici cu oficiali și experți ai administrației locale canadiene.