• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Delegatia AMR, întâlnire cu Jim Watson, primarul municipiului Ottawa

Amr O Final 1
 

Delegația AMR s-a întâlnit miercuri 9 mai, cu primarul orașului Ottawa, Jim Watson, care a discutat cu oficialii români despre situațiile cu care se confruntă administrația publică canadiană și despre măsurile luate pentru îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor din Ottawa.

La finalul întrevederii, Jim Watson a invitat delegația AMR să semneze în Cartea de curtoazie, după care, Directorul General al Departamentului pentru Lucrări Publice și Mediu din cadrul Primăriei Ottawa a oferit informații despre: managementul deșeurilor menajere, colectarea gunoiului menajer, prelucrarea și reciclarea deșeurilor menajere.

Vizita delegației AMR la Primăria Ottwa s-a încheiat cu o prezentare susținută de dl. Chris Brinkman, Manager al Departamentului Trafic și Transport Public, despre managementul traficului urban, traficul autovehiculelor, transportul în comun, pistele pentru cicliști și căile pentru pietoni.

Vizita la Primăria Ottawa reprezintă finalul misiunii în Canada, urmând ca până la sfârșitul săptămânii viitoare, delegația AMR să se afle în Statele Unite ale Americii unde va avea întâlniri cu reprezentanții administrațiilor publice locale din marile orașe americane.