• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Vizita Delegației AMR la Washington

AMR W 18
 

În perioada 10-20 mai, Delegația AMR condusă de Președintele Robert Sorin Negoiță, se va afla în Statele Unite ale Americii unde va avea întâlniri cu primari și reprezentanți ai administrațiilor locale din Washington, Chicago și New York. Scopul vizitei este acela de a învăța din experiența administrativă, organizatorică și politică a autorităților din America de Nord. 

Primul oraș pe care delegația AMR l-a vizitat în SUA a fost Washington,unde s-au întâlnit cu reprezentanții Primăriei. Deși Washington este total diferit de un oraș american, fiind în același timp oraș, județ și stat, membrii AMR au aflat foarte multe informații utile, care ar putea fi preluate și implementate în municipiile pe care le administrează. În cadrul vizitei la Primăria Washington au fost discutate teme precum: planul urbanistic municipal, dezvoltare urbană sustenabilă, strategii de design urban și conservarea clădirilor istorice.


Seth Miller–Gabriel, Directorul Detartamentului Parteneriat Public–Privat a vorbit despre misiunea sectorului de care se ocupă și anume, de identificarea și propunerea de proiecte la scară mare, pentru care sunt atrași investitori privați cu scopul de a-i implica la nivel de management și care pot avea capital și expertiză în cadrul proiectului.

Kevin Bush, Șeful Departamentului de Reziliență (Chief Resilience Officer), le-a prezentat primarilor de municipii responsabilitățile departamentului pe care îl coordonează, acestea reprezentând o noutate pentru administrația publică locală din România. Primăria Washington, pe lângă Departamentul pentru situații de urgență care se regăsește la nivelul fiecărei primării americane, are și un departament care se ocupă de securitate, atât de urgențele de zi cu zi precum oamenii fără adăpost, dar și de atacuri teroriste sau uragane.

În partea a doua a zilei, Delegația AMR a participat la sediul Băncii Mondiale, la o întâlnire cu Andrea Kucey, Director pentru statele membre UE și reprezentanți ai departamentelor: Practică Globală Socială, Urbană și Rezidențială, Guvernanță, Transport și Dezvoltare digitală, Finanțe, Competitivitate și inovație. În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte precum: transportul public, parteneriatul public privat, investiții.


Prima zi a misiunii AMR în capitala statelor Unite ale Americii s-a încheiat cu o vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului.