• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Vizita delegației AMR la Primăria orașului Chicago

AMR vizita Chicago 3
 

Delegația AMR aflată la Chicago, s-a întâlnit luni, 14 mai 2018, cu viceprimarul orașului, Robin Rivkin, care a prezentat prioritățile administrației locale.

Robin Rivkin a vorbit despre importanța digitalizării și tehnologizării administrației publice pentru viitorul orașelor, dar și despre atragerea de investitori care pot contribui la modernizarea administrației. Astfel, Primăria Chicago a modernizat aeroportul și transportul public. Cu toate că rețeaua de transport în comun este veche de 100 de ani, prin investiții și întreținere permanentă, Chicago reușește să managerieze foarte bine această latură, 98% dintre utilizatorii transportului public se arată mulțumiți de condițiile de călătorie și de punctualitatea cu care circulă mijloacele de transport în comun.

O altă prioritate a Primăriei din Chicago este aceea de a investi în sistemul de educație, dar urmărește și atragerea în zonă a tinerilor educați, reușind astfel să ofere forță de muncă de calitate pentru mediul de afaceri și implicit să atragă mari companii în zonă.

În cadrul vizitei la Primăria Chicago, delegația română a avut o întâlnire de lucru și cu reprezentanții Consiliului orașului Chicago care au prezentat câteva perspective referitoare la orașele globale. La discuții au participat Juliana Kerr – Director pentru Orașe Globale și Niamh King – Vicepreședinte pentru programe și strategii.

Chris Wheat, Șeful departamentului de sustenabilitate, Stefan Schaffer, director adjunct de politici publice și Tom Bartoski, director de afaceri internaționale au prezentat inițiativele Primăriei în domenii precum: Smart city, managementul deșeurilor, reciclare și infrastructură, Parteneriat public/privat și promovarea investițiilor.

Chris Wheat a vorbit despre două mari proiecte pe care Primăria orașului Chicago le are în desfășurare: iluminatul străzilor și fluidizarea traficului. Anul trecut administrația locală din Chicago a demarat un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public care era în funcțiune din anii ’60 - ’70. Înlocuirea becurilor tradiționale cu leduri a dus la scăderea consumului cu 40-60%. Totodată sistemul de iluminat a fost digitalizat, reușindu-se ca în funcție de dorința cetățenilor, să se poată regla intensitatea luminii stradale. În acest moment proiectul este realizat în proporție de 10-15%, urmând să fie finalizat în 2021.

Un alt proiect important al Primăriei din Chicago este acela de a introduce senzori în zonele aglomerate care să ofere informații atât despre traficul rutier cât și despre cel pedestru.

Vizita delegației AMR la Chicago s-a încheiat cu o prezentare pe tema “Antreprenoriat, Inovație și Relația dintre Mediul Academic și Mediul Administrativ” susținută de Cris Doloc, profesor de statistică economică și Dan Nicolae, profesor de genetică statistică la Universitatea Chicago.