• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Reuniunea Comitetului Director al AMR, București – 29 iulie 2019

CD iulie 2019 20
 

Astăzi, 29 iulie 2019, la Casa Municipiilor, a avut loc reuniunea Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România.

Ședința a debutat cu discuții despre rectificarea Bugetului de stat pe anul 2019, ocazie cu care președintele AMR, dl Robert Sorin Negoiță si domnii primari Barbu Nicolae si Antal Arpad au informat membrii Comitetului Director cu privire la modul cum au decurs întâlnirile cu ministrul finanțelor publice.

Având în vedere rezultatul discuțiilor dintre ministrul finanțelor publice și structurile asociative din administrația publică locală, în următoarea perioadă membrii CD AMR vor face propuneri și demersuri în vederea modificării legislației astfel încât să existe predictibilitate în ceea ce privește modalitatea de stabilire a bugetelor locale pe termen lung.

Deoarece domnul Gheorghe Falcă a dobandit calitatea de europarlamentar , CD al AMR a desemnat pe :

 • dl Ion Lungu, primarul municipiului Suceava in functia de prim-vicepresedinte al AMR
 • dl Florin Oancea, primarul municipiului Deva in functia de vicepreședinte al AMR

În cadrul reuniunii Comitetului Director au mai fost luate următoarele decizii:

 • dna Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu, a fost desemnata in funcția de membru al delegației AMR la Consiliul European al Municipalităților și Regiunilor (CEMR)
 • dl Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a fost desemnat ca membru titular în Delegația Națională a României la Comitetul European al Regiunilor (CoR), iar domnul Daniel Ștefan Drăgulin, primarul municipiului Călărași, ca membru supleant
 • au fost nominalizati reprezentantii AMR la consultările organizate de Ministerul Fondurilor Europene privind ”Acordul de parteneriat pentru cadru financiar multianual 2021-2027” primarii municipiilor
 • s-a aprobat organizarea celei de a treia ediții a ”Galei AMR” la București, în data de 9 decembrie.